top of page
KEUKEN VENSTER FEITER.jpeg

loft.feiter

_LOFTFEITER: Image

wat ?

een gedurfde transformatie: een voormalige opslagzolder omgetoverd tot een unieke loft in amsterdam oost. 

de allereerste gerealiseerde transformatie van studio nambarch - we leren toch echt het beste als we meteen in het diepe duiken.

het gehele blok is gebouwd rond 1920 en in 2018 werd het geheel gerenoveerd en zijn er meer woningen gerealiseerd door de zolderbergingen tot woning om te dopen. let wel; op de 3e verdieping werd een wandje met woningdeur, 3 dakkapellen en een balkonnetje toegevoegd en de gelukkige toekomstige bewoner moest er maar iets leefbaars van maken. en dat is gelukt (al zeg ik het zelf).

het is een warm, kleurrijk en onderscheidend project geworden met een eigen karakter. ontworpen volgens de dagelijkse routines van de bewoner, waardoor de grote ruimte zou passen als gegoten.

waar & wie?

locatie

amsterdam, NL

opdrachtgever

particulier

jaar

2019-2020

status

gerealiseerd

type

transformatie

grootte

68 m2

bouwteam

DIY, Ok&vanEk met RoemerMeyer (trap- & kastbouw), diverse partijen

_LOFTFEITER: List
AXO retief cropped_edited.jpg
_LOFTFEITER: Image
_LOFTFEITER: Work

elk thuis heeft haar eigen routines

laten we bovenaan beginnen.

de dagelijkse routines in ons leven zijn de manier waarop we de dag beginnen en eindigen, zelfs als we van dag tot dag leven of alles van tevoren hebben gepland.

wakker worden door het daglicht recht op je bol, in het torenkamertje van rust en stilte.

we dalen de trap af om het gezicht op te frissen langs de altijd stralende hal, langs het warme toilet om even de dag op te starten door naar de badkamer.

_LOFTFEITER: Text
_LOFTFEITER: Work
_LOFTFEITER: Work

hier is het altijd een vrolijke morgen, waar de bananen je altijd die oppepper geven om wakker te worden, zelfs op een regenachtige dag.

_LOFTFEITER: Text
_LOFTFEITER: Text

vanaf de heldere goedemorgen, breidt de route in hoogte uit wanneer we door de vierkante plattegrond van het appartement bewegen naar de hoge woonkamer onder de nok van 5 meter. via de karakteristieke bestaande openingen die we hebben laten staan kom je uit in het grote licht van de leefkeuken. op naar de koffie.

_LOFTFEITER: Text
_LOFTFEITER: Work
keuken_tek.png
_LOFTFEITER: Text

de hexagon tegels wijzen in de keuken ook naar boven om de hoogte en lucht nog even extra aan te vullen, zodat de lucht van koffie heel fijn naar boven kan zweven. de keuze voor geen bovenkastjes was snel gemaakt ; de schuinte van deze loft is een waanzinnig gegeven dat we ten alle tijden wilden accentueren.

_LOFTFEITER: Text